Гнезда от кайма с яйце

Източник: Бон Апети
Дата: 14.09.2009
Гнезда от кайма с яйце
 
Необходими продукти:
400 г кайма
1/2 глава лук (средно голяма)
1/4 връзка магданоз
2 яйца
1 ч. л. кимион
1 филия хляб
сол и черен пипер на вкус
олио за намазняване


Начин на приготвяне:
1
Гнезда от кайма с яйце
Хлябът се накисва във вода. Лукът се почиства, измива се с леденостудена вода (така люти по-малко) и се нарязва наситно. Магданозът също се накълцва и заедно с лука и отцедения хляб се добавя към каймата.
2
Гнезда от кайма с яйце 2
Подправя се с кимиона и всичко се намачква хубаво с ръка или вилица. От каймата се правят две еднакво големи кюфтета.
3
Гнезда от кайма с яйце 3
Кюфтетата се подреждат в предварително намазнена тавичка и с пръсти или лъжица в тях се прави гнездо.
4
Гнезда от кайма с яйце 4
В него се поставя яйцето. Пекат се около 15–20 минути в предварително нагорещена на 200 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (7)
7.
Изпрати
лично съобщение

12.12.2017
Много бърза и лесна вечеря.
6.
Изпрати
лично съобщение

11.05.2017
Вкусно и бързо!
5.
Изпрати
лично съобщение

30.06.2016
Много бързо и вкусно!
4.
Изпрати
лично съобщение

10.06.2016
ммм мерси
3.
Изпрати
лично съобщение

15.08.2015
Да,супер рецепта. Винаги е вкусно.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: