Горнооряховско гърне

Дата: 27.09.2003
Източник: Бон Апети
Горнооряховско гърне
 
Необходими продукти:
1 кг телешки жили
1 връзка магданоз
2 дафинови листа
4-5 зърна бахар
10 зърна черен пипер
7-8 скилидки чесън
3 с. л. доматено пюре
2 люти чушки
1 домат
3-4 моркова
500-600 мл червено вино
7-8 картофа
1 връзка листа от целина
 

Начин на приготвяне:
1
Горнооряховско гърнеИзмитите и изчистени телешки жили се поставят в гърнето. Прибавят се едро нарязаните картофи, доматът и морковите. Залива се с виното, слагат се накълцаните магданоз, целина и всички останали продукти и се разбърква.
2
Горнооряховско гърне 2Гърнето се похлупва, капакът се запечатва с тесто и се пече при температура 150 градуса около 6–7 часа.
3
Горнооряховско гърне 3СЪВЕТ: Течността в гювеча трябва да бъде 1 пръст над продуктите. Ако виното не е достатъчно, се долива вода.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

04.11.2015
Да, може да се използва и свинско месо.
1.
Изпрати
лично съобщение

28.10.2015
Можели със свинско
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта