Горски стек

Дата: 07.01.2002
Източник: Бон Апети
Горски стек
 
Необходими продукти:
5 обезкостени свински котлета
1 с. л. брашно
1/2 глава лук
1 ч. червено вино
50 г масло
50 г сметана
300 г мариновани гъби асорти
сол
черен пипер
брашно за паниране
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Горски стекКотлетите се начукват и се подправят със сол и пипер. Овалват се в брашно и леко се запържват в силно загрято олио. Изваждат се върху салфетка, за да се изцедят.
2
Горски стек 2Лукът се нарязва много ситно и се запържва в краве масло. След като омекне, се разрежда с червено вино. Оставя се на по-силен огън, докато виното се изпари.
3
Горски стек 3Гъбите се изцеждат и се прибавят към лука. Добавя се брашно и хубаво се разбърква.
4
Горски стек 4Разрежда се със студена вода и се подправя със сол и черен пипер. Оставя се да кипне.
5
Горски стек 5Когато сосът кипне, се слагат котлетите и се задушават няколко минути до пълното сгъстяване на соса. Когато ястието е готово, се налива течна сметана, за да се олекоти сосът. Сервира се в порционна чиния, като се поръсва със ситно нарязан магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Иванка Тошева се регистрира в сайта.
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта