Горски стек

Източник: Бон Апети
Дата: 07.01.2002
Горски стек
 
Необходими продукти:
5 обезкостени свински котлета
брашно за паниране
черен пипер
сол
300 г мариновани гъби асорти
50 г сметана
50 г масло
1 ч. червено вино
1/2 глава лук
1 с. л. брашно
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Горски стек
Котлетите се начукват и се подправят със сол и пипер. Овалват се в брашно и леко се запържват в силно загрято олио. Изваждат се върху салфетка, за да се изцедят.
2
Горски стек 2
Лукът се нарязва много ситно и се запържва в краве масло. След като омекне, се разрежда с червено вино. Оставя се на по-силен огън, докато виното се изпари.
3
Горски стек 3
Гъбите се изцеждат и се прибавят към лука. Добавя се брашно и хубаво се разбърква.
4
Горски стек 4
Разрежда се със студена вода и се подправя със сол и черен пипер. Оставя се да кипне.
5
Горски стек 5
Когато сосът кипне, се слагат котлетите и се задушават няколко минути до пълното сгъстяване на соса. Когато ястието е готово, се налива течна сметана, за да се олекоти сосът. Сервира се в порционна чиния, като се поръсва със ситно нарязан магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: