Говежди стек с ароматно масло

Дата: 01.07.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г говеждо (телешко) контрафиле
40 мл зехтин
1/4 ч. л. сух кориандър
сол и черен пипер на вкус
за ароматното масло:
150 г краве масло (на стайна температура)
80 г краве сирене
80 г синьо сирене
4 стръка магданоз
1/2 ч. л. сух лук
 

Начин на приготвяне:
1
Говежди стек с ароматно маслоСирената се натрошават, смесват се с маслото, сушения лук и накълцания магданоз.
2
Говежди стек с ароматно масло 2Сместа се прехвърля върху прозрачно фолио, оформя се и се завива с фолиото като бонбон. Оставя се в хладилник за около 1 час, за да стегне.
3
Говежди стек с ароматно масло 3Месото се изважда от хладилника и се оставя на стайна температура поне за 30 минути, преди да се готви. Нарязва се на парчета.
4
Говежди стек с ароматно масло 4Овкусява се със сол, кориандър и едро смлян черен пипер от всички страни. Намазва се със зехтин.
5
Говежди стек с ароматно масло 5Готви се на силен огън за кратко време – по 2–3 минути от всяка страна.
6
Говежди стек с ароматно масло 6Изважда се върху дъска и се оставя 3–5 минути да почине.
7
Говежди стек с ароматно масло 7Нарязва се на парчета и се поднася със студеното ароматно масло.



Съвет: Останалото масло съхранявайте в хладилник и го използвайте за пилешко и свинско месо или препечен хляб.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


219 ДУШИ ОНЛАЙН
Анна коментира рецептата Канелони с пиле и броколи
Г-жа Мавродиева се регистрира в сайта.
Silvia Stoynova се регистрира в сайта.
Valentina Moneva се регистрира в сайта.
Bedriya Arif се регистрира в сайта.
Стела Костадинова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта