Градинарски мийтлоуф

Дата: 21.07.2005
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 тиквички
4-5 клонки магданоз
200 мл прясно мляко
100 г извара
1 кг картофи
2-3 с. л. червено вино
1 к. ч. кетчуп
4-5 листа пресен босилек
10-15 листенца риган
2 филии хляб
2 яйца
500 г телешка кайма
олио за намазване
4-5 стръка магданоз
1 глава лук
2 червени чушки
2 с. л. горчица
 

Начин на приготвяне:
1
Градинарски мийтлоуфТиквичките се обелват и се нарязват на филийки, лукът се нарязва на четвъртинки, чушките се почистват от семето. Подреждат се в намазнена тава.
2
Градинарски мийтлоуф 2Зеленчуците се поливат с олио, покриват се с клонките магданоз, поръсват се със сол. Пекат се в предварително загрята на 250 градуса фурна, като на шестата минута се обръщат. След това се изваждат и се нарязват.
3
Градинарски мийтлоуф 3Каймата се поставя в купа, поръсва се със сол, добавят се кетчупът, червеното вино, нарязаните наситно босилек и риган, яйцата. Хлябът се натрошава в тенджерка, трохите се изпичат и се изсипват в каймата.
4
Градинарски мийтлоуф 4Добавят се накълцаните зеленчуци, каймата се омесва добре и се разпределя в намазнена и покрита с хартия за печене продълговата форма за кекс. Пече се на водна баня 40-50 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
5
Градинарски мийтлоуф 5Картофите се обелват и сваряват. След това се намачкват, като постепенно се налива млякото, добавят се солта, горчицата и изварата, подправя се с наситнен магданоз.
6
Градинарски мийтлоуф 6Готовият специалитет се изважда от фурната, обръща се върху дъска и след като формата и хартията се отстранят, се нарязва на филийки. Сервира се с картофено пюре.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


446 ДУШИ ОНЛАЙН
Bedriya Arif се регистрира в сайта.
Стела Костадинова се регистрира в сайта.
Doncho Donchev се регистрира в сайта.
Георги Георгиев се регистрира в сайта.
Иванка Тошева се регистрира в сайта.
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта