Градинарски мийтлоуф

Източник: Бон Апети
Дата: 21.07.2005

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 тиквички
2 червени чушки
1 глава лук
4-5 стръка магданоз
олио за намазване
500 г телешка кайма
2 яйца
2 филии хляб
10-15 листенца риган
4-5 листа пресен босилек
1 к. ч. кетчуп
2-3 с. л. червено вино
1 кг картофи
100 г извара
200 мл прясно мляко
4-5 клонки магданоз
2 с. л. горчица



Начин на приготвяне:
1
Градинарски мийтлоуф
Тиквичките се обелват и се нарязват на филийки, лукът се нарязва на четвъртинки, чушките се почистват от семето. Подреждат се в намазнена тава.
2
Градинарски мийтлоуф 2
Зеленчуците се поливат с олио, покриват се с клонките магданоз, поръсват се със сол. Пекат се в предварително загрята на 250 градуса фурна, като на шестата минута се обръщат. След това се изваждат и се нарязват.
3
Градинарски мийтлоуф 3
Каймата се поставя в купа, поръсва се със сол, добавят се кетчупът, червеното вино, нарязаните наситно босилек и риган, яйцата. Хлябът се натрошава в тенджерка, трохите се изпичат и се изсипват в каймата.
4
Градинарски мийтлоуф 4
Добавят се накълцаните зеленчуци, каймата се омесва добре и се разпределя в намазнена и покрита с хартия за печене продълговата форма за кекс. Пече се на водна баня 40-50 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
5
Градинарски мийтлоуф 5
Картофите се обелват и сваряват. След това се намачкват, като постепенно се налива млякото, добавят се солта, горчицата и изварата, подправя се с наситнен магданоз.
6
Градинарски мийтлоуф 6
Готовият специалитет се изважда от фурната, обръща се върху дъска и след като формата и хартията се отстранят, се нарязва на филийки. Сервира се с картофено пюре.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: