Грах с кюфтета

Дата: 11.11.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г кайма от свинска плешка
300 г замразен грах
1 яйце
1 морков
1 глава лук
1 скилидка чесън
150 мл шери (ликьорно вино)
40 мл зехтин
2 филии бял хляб
4 стръка магданоз
1/2 ч. л. копърово семе
сол и черен пипер на вкус
брашно за овалване
 

Начин на приготвяне:
1
Грах с кюфтетаВ купа се смесват каймата, яйцето, наситненият магданоз и предварително накиснатият във вода и отцеден хляб.
2
Грах с кюфтета 2Овкусява се със счуканото копърово семе, сол и черен пипер. Разбърква се много добре.
3
Грах с кюфтета 3От сместа се оформят малки сплескани кюфтета. Овалват се в брашно и на няколко пъти се пържат от двете страни в половината от зехтина, докато станат златисти.
4
Грах с кюфтета 4Изваждат се.
5
Грах с кюфтета 5В същия съд се загрява останалият зехтин и се запържват наситнените лук и чесън, както и морковът, нарязан на малки кубчета.
6
Грах с кюфтета 6Сипва се грахът, наливат се 200 мл вода, подправя се със сол, черен пипер и се връщат кюфтетата.
7
Грах с кюфтета 7След около 5 минути се налива шерито, готви се още 10–15 минути и ястието се дърпа от огъня.
8
Грах с кюфтета 8Съвет: Ако не искате да пържите, може да намажете кюфтетата със зехтин и да ги изпечете в загрята на 200 градуса фурна (с вентилатор).
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

25.01.2016
Много вкусни станаха! Интересна комбинация
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Nikolina Emilova Stamenkova се регистрира в сайта.
Дарена Йовкова се регистрира в сайта.
Kristina Mihaylova коментира рецептата Паста с пиле и моцарела
Петя Попова коментира рецептата Захарен пирог
Петя Попова се регистрира в сайта.
Милка коментира рецептата Киноа със зеленчуци
Милка се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта