Грах в масло с „Пармезан“

Дата: 28.12.2012
Източник: Бон Апети
Грах в масло с „Пармезан“
 
Необходими продукти:
600 г замразен грах
60 г краве масло
80 г сирене „Пармезан“
1 ч. л. чесън на прах
1 ч. л. сумак
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Грах в масло с „Пармезан“
Грахът се бланшира в подсолена кипяща вода за 2 минути.

 


2
Грах в масло с „Пармезан“ 2
След това се запържва в съд с маслото,  добавят се чесънът и сумакът. Сипва се 100 мл от водата, в която е бланширан грахът, и накрая настъргания пармезан. Разбърква се и се подправя с черен пипер.

 


3
Грах в масло с „Пармезан“ 3
Грагът се поднася топъл, по желание с люспи пармезан.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

17.06.2014
Ще се пробва...изглежда вкусно
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


166 ДУШИ ОНЛАЙН
Мим коментира рецептата Домашно картофено пюре
Цветина Николова се регистрира в сайта.
Klavdiq Slavkova се регистрира в сайта.
Polina Lavchieva коментира рецептата Ризото с тиквички и гъби
Елена Миланова коментира рецептата Сос „Пири пири“
Кремена коментира рецептата „Вита“ торта
Blue сготви Миш-маш
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта