Гратен (огретен) от картофи и зеленчуци

Дата: 31.03.2015
Източник: НАДЯ ПЕТКОВА
ТИТЛА: Помощник готвач
Гратен (огретен) от картофи и зеленчуци
 
Необходими продукти:
600 г картофи
1 ч. ч. замразени зеленчуци (моркови и грах и др.)
1 с. л. сол
3 яйца
150 г сирене (по избор)
1 ч. ч. прясно мляко
черен пипер на вкус
мащерка (или друга подправка по избор)
краве масло за намазване
настърган кашкавал за поръсване
 

Начин на приготвяне:
1
Картофите се обелват, нарязват се на кубчета и се сваряват в подсолена вода. Отцеждат се и се смесват със зеленчуците. Ако се използват пресни зеленчуци е необходимо да се сварят и те заедно с картофите. Зеленчуково-картофената смес се изсипва в намазана с масло тава.
2
Яйцата се разбиват с вилица, добавя се натрошеното (или настъргано) сирене, прясното мляко и подправките, разбърква се и сместа се излива в тавата върху зеленчуците.
3
Пече се в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 30-40 минути, докато се получи златиста коричка. Пет минути преди да стане готово, ястието се поръсва с настъргания кашкавал
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


122 ДУШИ ОНЛАЙН
Силвия коментира рецептата Кюфтета по чирпански
Силвия се регистрира в сайта.
Viki Dimitrova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта