Гратен от праз

С апетитно запечени до златисто трохи
Източник: Бон Апети
Дата: 07.12.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
8 стръка праз
600 мл прясно мляко
2 с. л. брашно
2 с. л. краве масло
1 с. л. ретро горчица
1 щипка индийско орехче
сол и черен пипер на вкус
краве масло за намазване

за трохите:
2 филии бял хляб
50 г сирене „Грана падано“
1 с. л. зехтин


Начин на приготвяне:
1
Гратен от праз
Празът се почиства и се нарязва на парчета с дължина от около 10 см. Готви се на пара, докато омекне, изважда и се реже на по-дребно.
2
Гратен от праз  2
Брашното се запържва в маслото до златисто.
3
Гратен от праз  3
Малко по малко се налива топлото прясно мляко и се бърка, докато се получи гъст сос.
4
Гратен от праз  4
Прибавя се горчицата, овкусява се със сол, черен пипер и индийското орехче, разбърква се и се дърпа от огъня.
5
Гратен от праз  5
Хлябът се смила в блендер и се смесва с настърганото сирене и зехтина.
6
Гратен от праз  6
Тава за печене се маже с разтопено масло. В нея се слага празът, залива се със соса и се поръсва с трохите.
7
Гратен от праз  7
Ястието се пече в загрята на 190 градуса фурна, с вентилатор, до готовност – 25 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

18.11.2018
Много вкусно и лесно за приготвяне!
2.
Изпрати
лично съобщение

23.11.2015
Много лесна, вкусна и семпла рецепта.
1.
Изпрати
лично съобщение

03.11.2015
Прекрасно, но не е постно. Предстои Рождественски /Коледен / пост, нека да ни давате повече рецепти за постни храни , без животински продукти. В поста в неделя и в някой други празнични дни се разрешава и риба. Ще ви бъдем благодарни.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Мария Големанова се регистрира в сайта.
annakamalieva се регистрира в сайта.
bibi се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: