Гратен от зелен фасул

С хрупкава коричка от златисти трохи
Източник: Бон Апети
Дата: 27.07.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг зелен фасул
1 глава лук
100 г бекон
100 г кашкавал
3 с. л. краве масло
1 с. л. брашно
200 мл прясно мляко
2 филийки бял хляб
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Гратен от зелен фасул
Фасулът се почиства и се бланшира в подсолена вода.
2
Гратен от зелен фасул 2
Охлажда се под течаща студена вода и се отцежда.
3
Гратен от зелен фасул 3
Лукът се наситнява и се запържва за кратко на умерен огън в 1 с. л. масло.
4
Гратен от зелен фасул 4
Прибавя се нарязаният наситно бекон и се оставя да се запържи.
5
Гратен от зелен фасул 5
Сипва се брашното и се разбърква.
6
Гратен от зелен фасул 6
Щом и брашното се позапържи, малко по малко се налива затопленото мляко.
7
Гратен от зелен фасул 7
Съдът се дърпа от котлона, добавя се настърганият кашкавал и се овкусява със сол и черен пипер.
8
Гратен от зелен фасул 8
Полученият сос се смесва със зеления фасул, разбърква се добре и се изсипва в тава.
9
Гратен от зелен фасул 9
Хлябът се смила в блендер, залива се с останалото, предварително разтопено масло и се разбърква добре.
10
Гратен от зелен фасул 10
Хлебните трохи се разпределят върху фасула и гратенът се пече 15 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.

Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

05.08.2015
Чудесна рецепта, изключително лесна и много вкусна! За почитателите на месо добавих пилешки гърди, минати преди това на грил тигана. :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


115 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: