Гръцки омлет с агнешки дреболии

Дата: 12.04.2012
Източник: Бон Апети
Гръцки омлет с агнешки дреболии
 
Необходими продукти:
800 г агнешки комплект
120 мл зехтин
1 връзка пресен лук
100 мл бяло вино
4–5 стръка копър
8 яйца
4 стръка мента
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Гръцки омлет с агнешки дреболии
Агнешкия комплект сварява, оставя се да се охлади и се нарязва на кубчета.

 


2
Гръцки омлет с агнешки дреболии 2
Пресният лук се нарязва наситно и се запържва в сгорещения зехтин. Прибавят се нарязаните субпродукти и всичко се запържва. Налива се бялото вино и се оставя да къкри около 10 минути, под капак, докато се изпари.

 


3
Гръцки омлет с агнешки дреболии 3
Яйцата се разбиват добре с бъркалка (може и миксер), копърът се нарязва и се добавя към тях. Овкусява се със сол и черен пипер. Сместа се сипва в тиган. Бърка се леко и съда се  слага в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, за около 8 минути.

 


4
Гръцки омлет с агнешки дреболии 4
Готовият омлет се обръща върху чиния, поръсва се с нарязана мента и се поднася веднага.


 






Съвет: Към този омлет можете да поднесете бяло вино совиньон блан.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Nikolina Emilova Stamenkova се регистрира в сайта.
Дарена Йовкова се регистрира в сайта.
Kristina Mihaylova коментира рецептата Паста с пиле и моцарела
Петя Попова коментира рецептата Захарен пирог
Петя Попова се регистрира в сайта.
Милка коментира рецептата Киноа със зеленчуци
Милка се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта