Гръцки пай с тиквички

Приготвяме го с пресен лук и много сирене и кашкавал
Източник: Бон Апети
Дата: 08.07.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
700 г тиквички
5 яйца
130 г брашно
200 г краве сирене
200 г овчи кашкавал
250 г цедено кисело мляко
100 мл зехтин „Помаче“
1 връзка пресен лук
1 връзка магданоз
3 ч. л. бакпулвер
сол, черен и червен пипер
1 малка тиквичка


Начин на приготвяне:
1
Гръцки пай с тиквички

Тиквичките се нарязват на малки кубчета, а лукът – наситно. Готвят се на слаб огън със зехтина за около 15–20 минути, да омекнат, но не и да се разкашкат. Оставят се да се охладят.

 


2
Гръцки пай с тиквички 2

В купа се разбиват яйцата, добавя се киселото мляко и пак се разбива. Сипват се брашното и бакпулверът, разбива се. Овкусява се със сол, черен и червен пипер.  Поръсва се наситненият магданоз.

 


3
Гръцки пай с тиквички 3

Добавят се натрошеното сирене,  настъргания кашкавалът и леко охладените тиквички и лук, и се разбърква.

 


4
Гръцки пай с тиквички 4

Сместа се изсипва в намазана със зехтин тавичка и отгоре се подреждат шайби от тиквичката за украса.

 

 


5
Гръцки пай с тиквички 5

Пече се за 1 час в загрята на 180 градуса фирна, с вентилатор. Преди да се нареже се охлажда за 15 минути.


Подобни рецепти:
Коментари (8)
8.
Изпрати
лично съобщение

07.07.2017
Красив, вкусен и с много богата плънка пай! Не разбрах какво му е гръцкото, защото липсва отличителната подправка - риганът, но за всеки случай включих и копър в съставките и мисля, че не сбърках.))) Хе-хе-хе, при мен имаше седмица на тиквичките. :)))))
7.
Изпрати
лично съобщение

08.11.2015
Много свеж ,много лек и вкусен! Подхожда му салата снежанка!
6.
Изпрати
лично съобщение

26.07.2015
Уникално вкусен е този пай, вижте и моя пай: http://lecker-mit-gerim.blogspot.de/2015/07/griechischer-zucchini-auflauf.html Сърдечни благодарности за сполучливата рецепта!
5.
Изпрати
лично съобщение

19.07.2014
Хареса ми. Според мен може да се добави и копър.
4.
Изпрати
лично съобщение

11.07.2014
Благодаря за рецептата, ето и моят пай - http://kulinarnaavantura.blogspot.com/2014/07/blog-post_11.html
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


155 ДУШИ ОНЛАЙН
Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: