Гръцки сладкиш с кокос и маскарпоне

Източник: Малинка Попова
ТИТЛА: Чирак
Дата: 21.09.2014
Гръцки сладкиш с кокос и маскарпоне
 
Необходими продукти:
за блата:
4 яйца
2 белтъка
2 с. л. брашно
100 г кокосови стърготини
4 с. л. захар
2 с. л. прясно мляко
1/2 ч. л. бакпулвер

за сиропа:
1 ч. ч. захар
2/3 ч. ч. вода
1/2 ампула ванилия

за крема:
500 г сирене „Маскарпоне”
2 жълтъка
6 с. л. захар
1/2 ампула ванилия
канела на вкус
портокалови корички (по желание)


Начин на приготвяне:
1
За блата се разбиват шестте жълтъка на сняг.
Отделно четирите жълтъка се разбиват с 4 с. л. захар и 2 с. л. брашно, бакпулвера и кокоса и 2 с. л. прясно мляко. Прибавят се белтъците.
Пече се в тавичка (с размери 22 х 36 см), подмазана с масло, на 180 градуса, около 20 минути, до порозовяване.
Готовият блат се набожда с вилица след като се охлади.

2
За сиропа се смесват 1 ч. ч. захар и 2/3 ч. ч. вода с 1/2 ампула ванилия. Вари се около 5 мин. Блатът се сиропира с горещия сироп.
3
За крема се разбиват 500 г маскарпоне и 6 с. л. захар, прибавят се двата жълтъка и ванилията.
Намазва се охладения блат. Отгоре се поръсва с канела и портокалови корички, по желание.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: