Гръцко руло от кайма с доматен сос

Дата: 12.03.2009
Източник: Бон Апети
Гръцко руло от кайма с доматен сос
 
Необходими продукти:
700-750 г кайма (70% телешко месо и 30% свинско месо)
1 ч. л. млян червен пипер
1/2 ч. л. сол
черен пипер на вкус
1 глава кромид лук
1 морков
1/2 в. ч. червено вино
2 с. л. доматено пюре
1 кубче телешки бульон
2-3 стръка пресен магданоз
1-1 1/2 ч. л. риган
5-6 с. л. олио
200 г топено сирене
2 филии хляб
1-2 бр. варено-пушена наденица
1 яйце
1 скилидка чесън
1/2 глава кромид лук
2-3 с. л. бяло вино
5 стръка пресен магданоз
5-6 с. л. галета за поръсване
1-2 с. л. олио
 

Начин на приготвяне:
1
Гръцко руло от кайма с доматен сосКаймата се омесва с яйцето и наситнените лук и чесън.
2
Гръцко руло от кайма с доматен сос 2Поръсва се с риган, млян червен пипер, наситнен магданоз, черен пипер и сол.
3
Гръцко руло от кайма с доматен сос 3Хлябът се начупва и се залива с бялото вино.
4
Гръцко руло от кайма с доматен сос 4Напоеният хляб се изсипва при каймата и сместа се омесва.
5
Гръцко руло от кайма с доматен сос 5Каймата се оставя за 10-15 минути във фризер, след което се разстила върху поръсена с галета сладкарска хартия.
6
Гръцко руло от кайма с доматен сос 6Топеното сирене се нарязва на филии, които се разпределят в средата на каймата и се покриват с разрязаната на две части наденица.
7
Гръцко руло от кайма с доматен сос 7С помощта на хартията се завива руло и се прехвърля в тава. Затварят се краищата му, поръсва се с още галета, полива се със загрято олио и се запича във фурна на 200-220 градуса. Към средата температурата се намалява на 180 градуса.
8
Гръцко руло от кайма с доматен сос 8Лукът и морковът за соса се нарязват на едри парчета и се запичат в тиган с малко олио.
9
Гръцко руло от кайма с доматен сос 9Сипват се червеното вино и разбърканото с 1 купичка вода и 2 с. л. доматено пюре кубче телешки бульон. Сосът се оставя да ври.
10
Гръцко руло от кайма с доматен сос 10Изпеченото руло се нарязва на филии и се поднася с пасирания сос и стръкове магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova се регистрира в сайта.
Росица коментира рецептата Постни мекици
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта