Греяно вино

Дата: 08.12.2011
Източник: Бон Апети
Греяно вино
 
Необходими продукти:
1 л сладко червено вино
1 портокал
1 лимон
1 пръчка канела (1/2 ч. л. на прах)
100 мл амарето
4 с. л. мед (захар)
 

Начин на приготвяне:
1
Греяно вино
Потрокалът се разрязва на четвъртинки, а лимонът надве.


2
Греяно вино 2
Виното се слага в тенджера на котлона и се загрява. Прибавят се канелата и цитрусите, които леко се стискат преди да се пуснат в съда. Слага се меда. Когато течността се сгорещи, котлонът се намалява. (Виното не трябва да завира, температура трябва да е около 80 градуса).


3
Греяно вино 3
Налива се амаретото и се оставя на огъня още за 3–4 минути. Котлонът може да се изключи и тенджерата да не се отстранява, за да стои виното топло, ако не се разлее в чаши веднага.


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

20.01.2014
Рецептата е страхотна. Аз го приготвих с червено порто и стана още по ароматно
1.
Изпрати
лично съобщение

29.04.2014
Използвайте сладки вина може да сложите десертно вино и част от количеството да замените с червено порто.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


351 ДУШИ ОНЛАЙН
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта