Грис торта с бъз

Дата: 24.04.2006
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
40 г млечен шоколад
1 щипка ванилова захар
1 с. л. пудра захар
2 с. л. грис
2 листа желатин (1 ч. л.)
50 мл бяло вино
50 мл сироп от бъз
100 мл прясно мляко
200 г бита сметана
1 с. л. смлени орехи
4 бисквити
20 г краве масло
20 г черен шоколад
1 щипка сол
 
Бон Апети препоръчва:
Плодовете узряват в края на лятото около септември. Казват, че птиците и дивите животни познават безпогрешно качествата на растенията в природата. За да се заредят с нужната им енергия за дългия полет на юг, прелетните птици наесен кълват от щедро отрупаните с мораво-червени, почти черни сочни плодове. Плодовете от бъз са богати на микроелементи и минерали, от които организмът се нуждае особено през зимата, когато тези полезни вещества не достигат в храната ни.Ценната билка е подходяща за всички възрасти и спокойно може да се прилага дори в разгара на простудно заболяване, тъй като има свойството да предизвиква изпотяване и да сваля високата температура. Едно от най-добрите природни средства при лечение на анемии. Освен това е незаменим имуностимулатор, повлиява положително сърдечната дейност и спомага за понижаване на кръвното налягане.
Виж повече
 

Начин на приготвяне:
1
Грис торта с бъзМаслото се слага в метална купа, начупват се черният и млечният шоколад и се разтопяват на водна баня. Разбърква се добре.
2
Грис торта с бъз 2Към разтопените масло и шоколад се добавят натрошените бисквити и смлените орехи. Получената смес се сипва на дъното на метален пръстен, поставен върху готварска хартия. Оставя се да стегне в хладилник.
3
Грис торта с бъз 3Млякото се кипва и в него се сипват грисът, виното и сокът от бъз. Разбърква се добре, оттегля се от огъня и се поръсва с пудра захар, ванилова захар и щипка сол. Накрая се добавя предварително разтвореният във вода желатин и се оставя да стегне в хладилник.
4
Грис торта с бъз 4След 15 минути тестото от грис се изважда и се разбърква с битата сметана. Пръстенът се пълни догоре със сместа и отново се поставя в хладилник.
5
Грис торта с бъз 5Десертът се прехвърля в чиния за сервиране и пръстенът внимателно се изважда. Украсява се с течен шоколад и розички от сметана и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


372 ДУШИ ОНЛАЙН
Radka Mecheva се регистрира в сайта.
Iff коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Анна коментира рецептата Канелони с пиле и броколи
Г-жа Мавродиева се регистрира в сайта.
Silvia Stoynova се регистрира в сайта.
Valentina Moneva се регистрира в сайта.
Bedriya Arif се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта