Грисшмарн

Лесен домашен десерт, поднесен с пюре от ябълки
Източник: Бон Апети
Дата: 25.02.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 мл прясно мляко
150 г грис от твърда пшеница
50 г захар
40 г стафиди
20 г краве масло
кората от 1 лимон
2 с. л. тъмен ром
1 щипка сол
пудра захар за поръсване

за пюрето от ябълки:
2 ябълки
50 мл тъмен ром
80 г захар
20 г краве масло
1 щипка канела



Начин на приготвяне:
1
Грисшмарн
Млякото се загрява със солта и гриса на умерен огън.
2
Грисшмарн 2
При непрекъснато бъркане се прибавят настърганата лимонова кора, ромът, стафидите и захарта.
3
Грисшмарн 3
Съдът се дърпа от котлона, похлупва се и се оставя така 10 минути, за да набъбне грисът. В тиган с незалепващо покритие се загрява половината от маслото.
4
Грисшмарн 4
С лъжица се гребва от сместа с грис и в тигана се оформят малки палачинки.
5
Грисшмарн 5
Пържат се от всички страни до златисто.
6
Грисшмарн 6
Ябълките се обелват и се почистват от семките. Режат се на кубчета, слагат се в касерола заедно със захарта, рома и канелата.
7
Грисшмарн 7
Готвят се, докато омекнат и течността се изпари.
8
Грисшмарн 8
След това се намачкват с преса заедно с маслото.
9
Грисшмарн 9
Палачинките се поднасят с ябълковото пюре и с пудра захар.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


236 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: