Грисшмарн

Дата: 09.11.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 мл прясно мляко
150 г грис от твърда пшеница
50 г захар
40 г стафиди
20 г краве масло
кората от 1 лимон
2 с. л. тъмен ром
1 щипка сол
пудра захар за поръсване
за пюрето от ябълки:
2 ябълки
50 мл тъмен ром
80 г захар
20 г краве масло
1 щипка канела
 

Начин на приготвяне:
1
ГрисшмарнМлякото се загрява със солта и гриса на умерен огън.
2
Грисшмарн 2При непрекъснато бъркане се прибавят настърганата лимонова кора, ромът, стафидите и захарта.
3
Грисшмарн 3Съдът се дърпа от котлона, похлупва се и се оставя така 10 минути, за да набъбне грисът. В тиган с незалепващо покритие се загрява половината от маслото.
4
Грисшмарн 4С лъжица се гребва от сместа с грис и в тигана се оформят малки палачинки.
5
Грисшмарн 5Пържат се от всички страни до златисто.
6
Грисшмарн 6Ябълките се обелват и се почистват от семките. Режат се на кубчета, слагат се в касерола заедно със захарта, рома и канелата.
7
Грисшмарн 7Готвят се, докато омекнат и течността се изпари.
8
Грисшмарн 8След това се намачкват с преса заедно с маслото.
9
Грисшмарн 9Палачинките се поднасят с ябълковото пюре и с пудра захар.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта