Гризини от елда

Дата: 03.01.2013
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 ч. ч. бяло брашно
1/2 ч. ч. брашно от елда
80 г краве масло
150 г овчи кашкавал
1/2 ч. л. бакпулвер
1 ч. л. самардала
1/2 ч. ч. студена вода
 

Начин на приготвяне:
1
Гризини от елда
В купа се слагат двата вида брашно, самардалата, бакпулверът, прибавя се и нарязаното на кубчета масло (трябва да е студено). Разбърква се, докато се получат трохи.

 

 


2
Гризини от елда 2
Слага се и настърганият на ситно ренде овчи кашкавал, налива се студената вода.

 

 


3
Гризини от елда 3
Оформя се тесто и се оставя да почине за около 30 минути, завито във фолио за свежо съхранение.

 


4
Гризини от елда 4
Разделя се надве и се разточват тънки кори.

 


5
Гризини от елда 5
С помощта на нож за пица се нарязват тънки, дълги ленти, които се усукват леко като спирали.

 


6
Гризини от елда 6
Слагат се в 2 тави върху силиконови килими или пергаментова хартия и се пекат в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, за около 10–15 минути, зависи от дебелината им.


 


 


Съвет: От тези продукти излизат 40 гризини, предвидени са по 4 за порция.

 


Подобни рецепти:
Коментари (9)
9.
Изпрати
лично съобщение

11.04.2014
може да се използват много различни подправки - чубрица, босилек, риган, смелен розмарин
8.
Изпрати
лично съобщение

04.01.2014
Изключително вкусни и лесни за приготвяне! 2-годишният ми син ги обожава!
7.
Изпрати
лично съобщение

16.10.2013
Едни от най-любимите вкъщи. Аз ги правя с ообикновен кашкавал, всичко друго спазвам в рецептата и са тооолкова вкусни!
6.
Изпрати
лично съобщение

29.09.2013
Гризините станаха вълшебни - харесаха се на малки и големи ... Правя ги вече няколко пъти. Аз ползвам обикновен кашкавал. А, и много бързо и лесно се приготвят :)
5.
Изпрати
лично съобщение

11.04.2014
експеримемтрайте с подправките
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Иванка Тошева се регистрира в сайта.
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта