Гризини от лимец

Дата: 25.02.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г брашно от лимец
280 мл вода (топла)
1 пакетче суха мая (10 г)
1 с. л. зехтин „Екстра върджин“ (+ за намазване)
1 ч. л. морска сол (+ за поръсване)
1 ч. л. сух чесън
1/4 ч. л. сух розмарин
брашно за поръсване и разточване
 

Начин на приготвяне:
1
Гризини от лимецМаята се разтваря в 280 мл топла вода и се разбърква.
2
Гризини от лимец 2В купа се смесват брашното, сухият чесън, розмаринът, зехтинът и солта.
3
Гризини от лимец 3Налива се водата с маята и се замесва меко тесто, което се слага в купа, поръсва се с брашно и се оставя да втаса.
4
Гризини от лимец 4След това се разточва върху набрашнен плот на тънка кора.
5
Гризини от лимец 5Нарязва се на тънки лентички.
6
Гризини от лимец 6Усукват се и се подреждат в тава. Оставят се 30 минути, покрити с кърпа.
7
Гризини от лимец 7След това се мажат със зехтин и се поръсват с морска сол.
8
Гризини от лимец 8Пекат се около 10 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


185 ДУШИ ОНЛАЙН
Eli Petrova се регистрира в сайта.
Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта