Гризини с пармезан

Дата: 10.09.2012
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
375 г брашно тип „00”
50 г краве масло
200 мл прясно мляко
10 г жива мая
3 с. л. настъргано сирене „Пармезан“
10 г сол
 

Начин на приготвяне:
1
Гризини с пармезан
Млякото се загрява в касерола и в него се разтопява маслото. Слага се маята и се бърка, за да се разтвори.

 


2
Гризини с пармезан 2
Сухите съставки се смесват и към тях се добавя млякото.

 


3
Гризини с пармезан 3
Замесва се тесто, покрива се с фолио за свежо съхранение и се оставя да втаса за 30 минути. След това пак се размесва и отново се оставя за 30 минути.

 


4
Гризини с пармезан 4
После се разрязва на 20 парчета.

 


5
Гризини с пармезан 5
Оформят се гризини и се подреждат в тава. Оставят се да починат за 10 минути.

 


6
Гризини с пармезан 6
Фурната се загрява на 230 градуса, след това се намалява на 180 с вентилатор. Слагат се гризините и се пекат за 15 минути.


 


Съвет: От това тесто излизат 20 гризини - около 3 във всяка порция.

 


Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

03.09.2014
Разкошни гризинки се получиха. За да си спестя печене на втора тава, малко ги посбутах и ми се слепиха. Следващия път няма да допусна тази грешка.
4.
Изпрати
лично съобщение

08.07.2014
Много ги обичат децатаХрупкави и вкусни!
3.
Изпрати
лично съобщение

01.09.2013
Прекрасни са и с чаша бира! :)
2.
Изпрати
лично съобщение

01.01.1970
Да, на кубчета е, но е прясна, а не замразена. Продава се в почти всеки магазин за хранителни стоки, дори в кварталните магазинчета.
1.
Изпрати
лично съобщение

01.01.1970
Искам да ви питам за тази жива мая-това кубчетата замразените ли са?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


103 ДУШИ ОНЛАЙН
Verdjity Ivelinova коментира рецептата Мусака
Диляна Борисова се регистрира в сайта.
melly коментира рецептата Индийска грис халва с ябълки
Елена Стоянова се регистрира в сайта.
Радина Великова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта