Грузинска яхния с телешко и гъби

Дата: 03.11.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг телешко месо (шол)
500 г печурки
200 г орехи
100 мл бял винен оцет
100 мл олио
6 скилидки чесън
2 глави лук
2 дафинови листа
1 с. л. лют червен пипер
1 ч. л. смлян кориандър
1 ч. л. сминдух
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Грузинска яхния с телешко и гъбиМесото се реже на кубчета, слага се в съд, добавят се дафиновите листа и оцетът. Готви се на тих огън под капак, докато течността се изпари.
2
Грузинска яхния с телешко и гъби 2Наливат се 200 мл вода, пак се похлупва и се оставя на котлона, докато и водата се изпари. След това се налива олиото и месото се запържва.
3
Грузинска яхния с телешко и гъби 3Прибавя се накълцаният лук, когато и той се запържи, се слагат почистените и нарязани наедро гъби. Готви се 25 минути, като се разбърква.
4
Грузинска яхния с телешко и гъби 4Подправя се с кориандър, лют червен пипер, сминдух, сол и смлените чесън и орехи.
5
Грузинска яхния с телешко и гъби 5Разбърква се, наливат се 100–200 мл вода и се оставя за още 1–2 минути на котлона.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта