Гуакамоле с печен чесън

Дата: 16.04.2013
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
3 бр. добре узряло авокадо
3 глави чесън
1 глава шалот
1 малка люта червена чушка
1 лайм
1/2 връзка кориандър
3 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Гуакамоле с печен чесън
Чесънът се измива без да се бели и всяка глава се поставя в алуминиево фолио. Поливат се с 2 с. л. от зехтина и се завиват стегнато. Поставят се в тава, наливат се 2 пръста вода и се пече в загрята на 160 градуса фурна, с вентилатор, за около 2 часа или докато чесънът напълно омекне.

 


2
Гуакамоле с печен чесън 2
След това се охлажда, обелва се и се пасира.

 


3
Гуакамоле с печен чесън 3
Авокадото се разрязва надве, отстранява се костилката му и месестата част се намачква с вилица в купата. Прибавят се нарязаните наситно шалот, червена люта чушка без семките, 1 с. л. от пюрирания печен чесън и нарязаният наситно кориандър. Настъргва се кората от лайм, след това се това се изстисква сокът и се прибавя и той. Овкусява се със сол, черен и пипер и останалият зехтин.

 


4
Гуакамоле с печен чесън 4
Разбърква се добре и се поднася.


 




Съвет: Останалото пюре от чесън може да ползвате за намазване  на печено месо, хляб, салатени дресинги. Ако го разбъркате с майонеза, ще се получи чеснова майонеза.


Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

07.02.2014
благодаря, ще проверявам. засега съм виждала само мащерка, босилек, целина, риган и джоджена с ментата.
2.
Изпрати
лично съобщение

07.02.2014
Обикновено го има в по-големите вериги супермаркети, на щанда с пресните билки.
1.
Изпрати
лично съобщение

06.02.2014
Звучи хубаво, откъде взимате пресен кориандър?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


452 ДУШИ ОНЛАЙН
Николета Чераджийска-Тодорова се регистрира в сайта.
Anelia Peruhova се регистрира в сайта.
Валентина Стоева се регистрира в сайта.
Boychev Bobito се регистрира в сайта.
Malina Valkova се регистрира в сайта.
Svilena Dimitrova се регистрира в сайта.
Milena Hubenova коментира рецептата Сладки с тиква и стафиди
Milena Hubenova се регистрира в сайта.
Jah Nikolov коментира рецептата Ягодов релиш
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта