Гьомлезе

Дата: 07.09.2015
Източник: Памела
ТИТЛА: Чирак
Гьомлезе
 
Необходими продукти:
500 г брашно
500 мл прясно мляко
500 мл вода
1 яйце
150 г краве масло
50 мл олио
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Брашното, водата, млякото, яйцето и солта се смесват. Трябва да се получи тесто, малко по-гъсто от тесто за палачинки.
2
Маслото и олиото се смесват и се загряват и с 2 лъжици от тази смес се намазва правоъгълна тава.
3
Изсипват се два черпака от тестото и се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна, на средното ниво.
4
Когато първата палачинка се зачерви, тавата се вади, палачинката се намазва с мазнината и отново се изсипват два черпака от тестото. Фурната се оставя да пече само на горен реотан... и така, докато свърши тестото.
5
Гьомлезето се оставя да изстине и се реже на ромбове.




Съвет:
Може да поднесете с айрян.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

18.09.2016
Не се ли казва Гьозлеме?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Petya Hristova се регистрира в сайта.
Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта