Гьоза

Дата: 15.01.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
240 г брашно
1/2 ч. л. сол
царевично нишесте за разточване
за плънката:
300 г смляно месо от свинска плешка
1/2 китайско зеле
4 скилидки чесън
2 с. л. соев сос
за соса:
1/2 връзка кориандър
10 г пресен джинджифил
50 мл соев сос
1 люто чушле (пеперончино)
2 с. л. сусамово олио
2 с. л. оризов оцет

Начин на приготвяне:
1
ГьозаБрашното се смесва със солта и 130 мл гореща вода. Замесва се гладко тесто. Оформят се 2 фитила. Оставя се да почине 30 минути.
2
Гьоза 2Всеки фитил се реже на 12 парчета, които се разточват натънко върху поръсен с нишесте плот. Изрязват се с ринг.
3
Гьоза 3Наситнените зеле и скилидки чесън се смесват с мляното месо и соевия сос. Разбърква се.
4
Гьоза 4От разточените кръгчета тесто и овкусената кайма се оформят пелмени.
5
Гьоза 5Затварят се и се прищипват, за да се залепят.
6
Гьоза 6Част от оформените пелмени се слагат в намазан с олио сгорещен тиган. Пържат се около минута, без да се обръщат.
7
Гьоза 7Наливат се 50–100 мл вода и се похлупва. Готви се на умерен огън, докато течността се изпари. По същия начин се приготвят и останалите пелмени.
8
Гьоза 8Джинджифилът за соса се настъргва и се смесва със соевия сос, оризовия оцет, сусамовото олио, наситнения кориандър и натрошеното пеперончино.
9
Гьоза 9Пелмените се поднасят със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

17.10.2016
Много са лесни и вкусни.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


297 ДУШИ ОНЛАЙН
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта