Гювече с карфиол и сирена

Дата: 23.02.2010
Източник: Бон Апети
Гювече с карфиол и сирена
 
Необходими продукти:
600 г карфиол
4 яйца
150 г кашкавал
50 мл сметана
4 печени чушки
40 мл бяло вино
3 скилидки чесън
2 с. л. зехтин
100 г пушено сирене
150 г синьо сирене
сол и бял пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Карфиолът се почиства, накъсва се на розички и се разпределя в намазаните със зехтин гювечета. Добавят се наситненият чесън, нарязаните на ленти чушки и се налива бялото вино.
2
Сирената и кашкавалът се стържат в купа, към тях се сипва сметаната, разбърква се добре, овкусява се със сол и бял пипер и получената смес се разпределя в гювечетата. Те се пекат около 20 минути на 200 градуса.
3
След това се изваждат, във всяко гювече се оформя кладенче, в което се счупва по едно яйце. Пекат се още около 10 минути и се сервират.
 
 
 
Съвети:
Карфиолът може да се замени с броколи, картофи, брюкселско зеле или друг зеленчук.
Подходящата напитка е бяло вино.

4
След това се изваждат, във всяко гювече се оформя кладенче, в което се счупва по едно яйце. Пекат се още около 10 минути и се сервират.
 
 
 
Съвети:
Карфиолът може да се замени с броколи, картофи, брюкселско зеле или друг зеленчук.
Подходящата напитка е бяло вино.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Nikolina Emilova Stamenkova се регистрира в сайта.
Дарена Йовкова се регистрира в сайта.
Kristina Mihaylova коментира рецептата Паста с пиле и моцарела
Петя Попова коментира рецептата Захарен пирог
Петя Попова се регистрира в сайта.
Милка коментира рецептата Киноа със зеленчуци
Милка се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта