Гювече с лук и кренвирши

Дата: 27.10.2004
Източник: Бон Апети
Гювече с лук и кренвирши
 
Необходими продукти:
1–2 шепи зелен фасул
0,750-1 кг лук
2 кренвирша
4 яйца
30 г масло
2 с. л. олио
1 ч. л. чубрица
сол и червен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Гювече с лук и кренвиршиФасулът се нарязва и се сварява за около 15-20 минути. Лукът се нарязва на дебели полумесеци. Запържва се за 10-15 минути на тих огън в предварително загретите масло и олио, като от време на време се разбърква. Добавят се нарязаните на малки кубчета кренвирши, чубрицата, солта, задушеният фасул. Разбърква се и се задушава още 2-3 минути на силен огън.
2
Гювече с лук и кренвирши 2Готовата смес се разпределя в гювечетата. Във всяко се оформя кладенче, в което се счупва по едно яйце. Поръсва се с червен пипер. Пече се при температура 180-200 градуса, докато яйцето се забули. Може да се поднесе с люта чушка или поръсено с кашкавал.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Petya Hristova се регистрира в сайта.
Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта