Гювече с манатарки

Дата: 02.10.2001
Източник: Бон Апети
Гювече с манатарки
 
Необходими продукти:
400 г пресни манатарки
200 г сирене "Гауда"
индийско орехче
черен пипер
магданоз
2 скилидки чесън
2 с. л. зехтин
1/2 кг картофи
100 г краве масло
1 ч. ч. прясно мляко
 

Начин на приготвяне:
1
Гювече с манатаркиКартофите се варят цели, без да се белят. След това се отцеждат и се белят, докато са още топли. Приготвя се пюре, като картофите се размесват с млякото, половината от маслото, 1 ч. л. смляно индийско орехче, сол и пипер на вкус.
2
Гювече с манатарки 2Останалото масло се размесва със зехтина и в тях за 10 секунди се запържват наситнените скилидки чесън. Прибавят се нарязаните надребно гъби и се пържи 4 минути на силен огън. Поръсва се с магданоз, сол и черен пипер. Оставя се настрана.
3
Гювече с манатарки 3Гювече се намазва с масло, пълни се до половина с картофено пюре, покрива се с пласт запържени манатарки, отгоре се подрежда нарязано на кубчета сирене и се запечатва със слой пюре. Пече се в предварително нагрята до температура 220 градуса фурна, докато се зачерви (около 20 минути).
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


203 ДУШИ ОНЛАЙН
Яница Василева се регистрира в сайта.
Златка Техова се регистрира в сайта.
Светлана коментира рецептата Пиле фрикасе
Kiakka Anna се регистрира в сайта.
Мим коментира рецептата Домашно картофено пюре
Цветина Николова се регистрира в сайта.
Klavdiq Slavkova се регистрира в сайта.
Polina Lavchieva коментира рецептата Ризото с тиквички и гъби
Елена Миланова коментира рецептата Сос „Пири пири“
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта