Гювече с пилешко, карфиол и сирена

Дата: 30.11.2013
ТИТЛА: Чирак
Гювече с пилешко, карфиол и сирена
 
Необходими продукти:
600 г пилешки гърди
1 глава карфиол
1 голям стрък праз лук
черен пипер, лимонов сок
за заливката:
75 г синьо сирене
75 г кашкавал
200 г заквасена сметана
6 броя топено сирене (на триъгълници)
25 мл прясно мляко
 

Начин на приготвяне:
1
Пилешките гърди се нарязват на хапки, поръсват се с черен пипер и капки лимонов сок и се пускат във вряща вода за не повече от 10 минути (не бива да се сваряват докрай). Изважда се с решетъчна лъжица, а водата се запазва.
Карфиолът се нарязва на малки розички и се пуска в същата вода за 6-7 минути. Слага се при полусвареното месо. Към тях се добавя и накълцаният на шайбички праз лук.
2
Съставките за заливката се омесват добре, като кашкавалът и синьото сирене се настъргват на ренде, а топеното сирене се нарязва на малки парченца.
В голям съд се разбъркват месото, карфиолът, празът и готовата заливка. Така основните продукти поемат добре от соса.
3
Готовата смес се изсипва в 6 пръстени гювечета, поставят се капачетата им. Пекат се 40 минути на 180 градуса с вентилатор. Фурната се изключва, а гювечетата не се вадят още 20-тина минути.

Добър апетит!
Подобни рецепти:
Коментари (1)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


128 ДУШИ ОНЛАЙН
Petya Hristova се регистрира в сайта.
Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта