Гювечета с луканка, овче сирене и чушки

Дата: 17.06.2013
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г овче сирене
250 г луканка
8 чушки „Сиврия“
4 глави лук
10 скилидки чесън
4 яйца
300 мл олио за чушките
30 мл олио
2 щипки сух джоджен
морска сол
за доматения сос:
500 г червени домати
2 с. л. зехтин „Екстра върджин“
1 връзка магданоз
1 ч. л. захар
1 ч. л. кимион на зърна
сол и черен пипер
 

Начин на приготвяне:
1
Гювечета с луканка, овче сирене и чушки
Лукът се нарязва на жулиен, чесънът – на шайби. Луканката се нарязва натънко.Чушките се пържат цели в сгорещеното олио. Изваждат се в чиния и се поръсват с морска сол.

 


2
Гювечета с луканка, овче сирене и чушки 2
Лукът и чесънът се запържват в 30 мл олио. Щом се карамелизират, се прибавя луканката и след 5 минути се дърпа от огъня. Добавя се джодженът и се разбърква.

 


3
Гювечета с луканка, овче сирене и чушки 3
На дъното на 4 гювечета се слага от луканката с лука и чесъна. Отгоре се поставя по една плочка сирене (100 г).

 


4
Гювечета с луканка, овче сирене и чушки 4
Следват по две чушки и в средата се чуква по едно яйце. Гювечетата се поставят в тава (тя е само за по-лесно изваждане от фурната) и се пекат за 7 минути в загрята на 240 градуса фурна, на грил програма.

 


5
Гювечета с луканка, овче сирене и чушки 5
Доматите се настъргват в купа на ситно ренде. Овкусяват се със сол, черен пипер и захарта. Кимионът се запича в сух съд, след това се стрива в хаванче. Прибавя се в купата с доматите, заедно със зехтина и наситнения магданоз.

 


6
Гювечета с луканка, овче сирене и чушки 6
Гювечетата се поднасят със студения сос.


Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

06.09.2016
Чудесна рецепта. Приятелят ми много я хареса!
5.
Изпрати
лично съобщение

24.04.2015
:)
4.
Изпрати
лично съобщение

18.10.2014
много вкусни и различни,вече са ни любими
3.
Изпрати
лично съобщение

23.10.2013
много много вкусно
2.
Изпрати
лично съобщение

26.09.2013
Лесни, бързи и най-вече вкусни :) А останалия сос може да се намаже на филийка или да се добави към пилешко.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


110 ДУШИ ОНЛАЙН
Елена Стоянова се регистрира в сайта.
Радина Великова се регистрира в сайта.
Roberta Georgieva се регистрира в сайта.
Малинка коментира рецептата Захарен пирог
Николета Чераджийска-Тодорова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта