Гюзлеми

Дата: 26.09.2007
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 1/2 кг брашно
250 мл прясно мляко
2 яйца
1 с. л. олио
1 с. л. оцет
1 с. л. сол
500 г сирене
4 сварени яйца
4 сурови яйца
 

Начин на приготвяне:
1
ГюзлемиВ брашното се оформя кладенче, в което се слагат 2 яйца.
2
Гюзлеми 2Добавят се сол, оцет и олио и се разбърква.
3
Гюзлеми 3Налива се прясното мляко, долива се вода и се замесва тесто.
4
Гюзлеми 4Тестото се разделя на равни по големина топки, които се разточват на тънки кори.
5
Гюзлеми 5Сварените яйца се обелват, натрошават се и се смесват със сиренето и разбитите сурови яйца.
6
Гюзлеми 6В средата на всяка кора се слага от приготвената плънка.
7
Гюзлеми 7Двата срещуположни края на кората се сгъват навътре и отгоре отново се сипва малко от плънката.
8
Гюзлеми 8Останалите свободни краища също се прегъват. Трябва да се получи правоъгълно пакетче.
9
Гюзлеми 9Гюзлеми се пържат в сгорещено олио от двете страни до златисто.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

05.03.2014
Конкурират баницата като закуска, само, че стават по-бързо.
3.
Изпрати
лично съобщение

20.12.2013
става много хрупкава
2.
Изпрати
лично съобщение

20.12.2013
аз ги сгънах на триъгълници и ги изпържих в масло(с малко олио)
1.
Изпрати
лично съобщение

01.01.1970
много лесно и бързо и стават много вкусни
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


167 ДУШИ ОНЛАЙН
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта