Гюзлюма

Дата: 01.12.2003
Източник: Бон Апети
Гюзлюма
 
Необходими продукти:
200-300 г сирене
свинска мас за намазване
1/2 кг брашно
100 г краве масло
1 пакет суха мая (за 1/2 кг)
2 щипки сол
 

Начин на приготвяне:
1
ГюзлюмаВ купа се смесват брашното, маята и солта. Добавя се разтопеното масло и се бърка, докато брашното го поеме. Сипва се по малко хладката вода (около 250-300 мл) и се меси около 10 минути. Готовото тесто се разделя на малки топчици. Подреждат се в набрашнена тава, на разстояние една от друга. Покриват се с кърпа и се оставят да втасат за 1/2 час.
2
Гюзлюма 2Върху обилно набрашнен плот се разточват топчетата тесто на много тънка кора, като размерът трябва да е не по-голям от разперена педя.
3
Гюзлюма 3Първата кора се поръсва с разтопената свинска мас и натрошеното сирене. Поставя се втора кора и отново се поръсва с мас и сирене. Слага се третата кора, поръсва се с брашно и леко се разточва. Прегъва се по краищата, така че да се получи нещо като пликче.
4
Гюзлюма 4Манипулацията се повтаря до изчерпване на продуктите. Пекат се в намазан с мас сач, след което се намазват с масло.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


331 ДУШИ ОНЛАЙН
Радина Великова се регистрира в сайта.
Roberta Georgieva се регистрира в сайта.
Малинка коментира рецептата Захарен пирог
Николета Чераджийска-Тодорова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта