Хачапури

Дата: 29.09.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
500 г брашно
25 г краве масло
1 ч. л. суха мая
1 ч. л. захар
1/2 ч. л. сол
за плънката:
250 г сирене „Моцарела“
250 г краве сирене
20 г краве масло
за намазване:
20 мл прясно мляко
2 жълтъка
масло за намазване

Начин на приготвяне:
1
ХачапуриМаята се разбърква със захарта и 250 мл топла вода.
2
Хачапури 2В купа се смесват брашното, солта и разтопеното масло.
3
Хачапури 3Налива се разтворената мая и се замесва меко тесто. Оставя се да втаса.
4
Хачапури 4Кравето сирене и моцарелата се настъргват на едро ренде и се смесват с мекото масло.
5
Хачапури 5Тестото се разделя на 2 топки, които се разточват на кръгли, не много тънки кори. Плънката се разпределя в центъра на двете кори.
6
Хачапури 6Затварят се като вързопчета и се обръщат.
7
Хачапури 7Поръсват се с брашно и се разточват.
8
Хачапури 8Пекат се около 10 минути, върху камък във фурна, загрята на 240 градуса, с вентилатор.
9
Хачапури 9Малко преди да са готови, се мажат със смес от жълтъци и прясно мляко.
10
Хачапури 10Изпечените хлебчета се изваждат и се намазват обилно с масло. Още топли се режат на триъгълници, като пица и се сервират.
Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

16.11.2016
Хубаво стана ,малко ми се получи като тутманик. Мисля ,че не го разточих добре накрая.
4.
Изпрати
лично съобщение

04.10.2016
Малко няма загар, но пък е страшно вкусна !
3.
Изпрати
лично съобщение

30.09.2016
От години хачапурито е нещо ежедневно правено у нас. Но ги правя на тиган.
2.
Изпрати
лично съобщение

29.09.2016
моето Хачапури
1.
Изпрати
лично съобщение

29.09.2016
Много е вкусно, мойто Хачапури малко го препекох, но все пак е божествено
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


403 ДУШИ ОНЛАЙН
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта