Халумопита

Хляб с плънка от два вида сирена, магданоз и чесън
Източник: Бон Апети
Дата: 29.05.2013
Халумопита
 
Необходими продукти:
300 г брашно
1 с. л. суха мая
1 с. л. захар
3 с. л. краве масло
160 мл топла вода
1 ч. л. сол
150 г сирене „Халуми“
150 г сирене „Моцарела“
2 скилидки чесън
1/2 връзка магданоз
зехтин за намазване


Начин на приготвяне:
1
Халумопита

В купа се сипват около 4 с. л. от топлата вода. В нея се разтварят захарта и маята. Оставя се да шупне.

 


2
Халумопита 2

В голяма купа се сипва брашното. Към него се добавя солта и се разбърква. Прави се кладенче и се наливат останалата топла вода, разтопеното масло и втасалата мая. Замесва се меко тесто. Оставя се да втаса.

 


3
Халумопита 3

Сирената се настъргват и се смесват с наситнения магданоз и стрития на паста чесън.

 


4
Халумопита 4

Втасалото тесто се разделя на 8 топки. Всяка се разтегля с ръце и в средата се поставя от сместа със сирена (трябва да остане и за поръсване).

 


5
Халумопита 5

Затваря се и се оформя като топка без отвор. Така се приготвят и останалите и се поставят в намазана със зехтин форма за кейк с диаметър 26 см. Топките се редят в един кръг по края, така че в средата да се получи дупка, като не се притискат съвсем плътно една до друга. Оставят се да втасат.

 


6
Халумопита 6

Питата се пече 25 минути в загрята на 200 градуаса фурна, с вентилатор. Поръсва се с останалата смес със сирена и се допича за още 10. Преди печенето, във фурната се поставя купичка с вода, за да стане кората на хляба по-хрупкава.

 


Подобни рецепти:
Коментари (1)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


131 ДУШИ ОНЛАЙН
Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: