Халвата на халифа

Източник: Бон Апети
Дата: 19.07.2005

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
50 г сурови орехови ядки
50 г сурови бадеми
125 г масло
1 ч. ч. грис
1 ч. ч. захар
2 ч. ч. студена вода
1 ч. л. канела за поръсване
сокът от 1 лимон


Начин на приготвяне:
1
Халвата на халифа
Захарта се изсипва в малка тенджерка, наливат се лимоновият сок и водата, добавят се корите на лимона. Кипва се и ври, докато се разтвори захарта.
2
Халвата на халифа 2
Ядките се смилат. Грисът се запържва до позлатяване в предварително загрятото масло, като непрекъснато се бърка. Добавят се смлените ядки и се запържват.
3
Халвата на халифа 3
Налива се сгъстеният сироп и се оставя да къкри 4-5 минути на тих огън, като периодично се разбърква. След това се поръсва с канела, разбърква се отново.
4
Халвата на халифа 4
От готовата смес с помощта на две лъжици се оформят кнедли и се нареждат в плато.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


106 ДУШИ ОНЛАЙН
Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: