Харира

Дата: 22.02.2012
Източник: Бон Апети
Харира
 
Необходими продукти:
220 г леща
400 г домати от консерва (белени)
1–2 ч. ч. зеленчуков бульон
сокът от 1 лимон
2 с. л. брашно
2 с. л. краве масло
1 щипка шафран
1 с. л. смлян кориандър
1/4 връзка магданоз
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Харира
Лещата се накисва във вода за около 1 час и след това се вари до полуготвност, заедно с наситнения лук. Прецежда се и се връща в тенджерата заедно със зеленчуковият бульон и шафрана. Вари се до пълна готовност.


2
Харира 2
Доматите се нарязват на кубчета и заедно с лимоновия сок, кориандъра, сол и черен пипер се слагат в тенджера да се варят за около 15 минути.


3
Харира 3
Брашното се запържва за кратко в маслото и се смесва с доматения сос. Поръсва се с наситнения магданоз.


4
Харира 4
Лещата се прецежда и се добавя към доматите, заедно с малко от бульона, в който се е варила. Щом кипне, е готова. Сервира се топла.


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

17.01.2015
Напоследък се опитвам да разнообразя традиционните ястия и това се оказа една приятна изненада за мен и близките ми. Много вкусно и лесно за приготвяне ястие.
1.
Изпрати
лично съобщение

01.01.1970
Отново вдъхнахте живот на нещо обикновено. А и това име звучи толкова екзотично!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


171 ДУШИ ОНЛАЙН
Деси коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
Jah Nikolov коментира рецептата Баклава с орехи
Jah Nikolov коментира рецептата Шаран на фурна
Bistra Nikolova се регистрира в сайта.
Radka Chervenkova се регистрира в сайта.
Amada коментира рецептата Супа от тиква и моркови
Anny Grigorova коментира рецептата Тракийски сарми
Anny Grigorova се регистрира в сайта.
Amada коментира рецептата Сладки с тиква и стафиди
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта