Харира

Мароканска супа от леща
Източник: Бон Апети
Дата: 22.02.2012
Харира
 
Необходими продукти:
220 г леща
сокът от 1 лимон
400 г домати от консерва (белени)
1–2 ч. ч. зеленчуков бульон
1 глава лук
2 с. л. брашно
2 с. л. краве масло
1 щипка шафран
1 с. л. смлян кориандър
1/4 връзка магданоз
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Харира

Лещата се накисва във вода за около 1 час и след това се вари до полуготвност, заедно с наситнения лук. Прецежда се и се връща в тенджерата заедно със зеленчуковият бульон и шафрана. Вари се до пълна готовност.


2
Харира 2

Доматите се нарязват на кубчета и заедно с лимоновия сок, кориандъра, сол и черен пипер се слагат в тенджера да се варят за около 15 минути.


3
Харира 3

Брашното се запържва за кратко в маслото и се смесва с доматения сос. Поръсва се с наситнения магданоз.


4
Харира 4

Лещата се прецежда и се добавя към доматите, заедно с малко от бульона, в който се е варила. Щом кипне, е готова. Сервира се топла.


Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

16.01.2023
Здравейте, Петър Петров! Харира обикновено се прави с агнешко или телешко, но има и безмесни варианти. Ние представяме именно един такъв. Поздрави от нас!
5.
Изпрати
лично съобщение

15.01.2023
А телешкото месо?
4.
Изпрати
лично съобщение

08.03.2017
Йоана, за рецептата се използва 1 средно голяма глава лук. Направена е съответната корекция в списъка с необходимите продукти.
3.
Изпрати
лично съобщение

04.03.2017
Пропуснали сте количеството на лука.
2.
Изпрати
лично съобщение

17.01.2015
Напоследък се опитвам да разнообразя традиционните ястия и това се оказа една приятна изненада за мен и близките ми. Много вкусно и лесно за приготвяне ястие.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


226 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: