Хъшпъпис

Дата: 11.02.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
260 г фино царевично брашно
400 г кисело мляко
120 г брашно
2 яйца
1 ч. л. сол
1/2 ч. л. сода
за соса:
150 г майонеза
1 сварено яйце
1–2 кисели краставички
1/4 глава червен лук
1 с. л. сок от лимон
1 с. л. каперси
1 ч. л. дижонска горчица
3–4 капки лют сос
сол и черен пипер на вкус
 
Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
ХъшпъписВ купа се смесват двата вида брашно, солта, изгасената в киселото мляко сода и яйцата. Разбърква се.
2
Хъшпъпис 2От сместа се взима с намазнени ръце или с лъжица и тестото се пържи на маслена баня.
3
Хъшпъпис 3Бухтичките се оставят да се отцедят от излишната мазнина.
4
Хъшпъпис 4Лукът, краставичките, яйцето и каперсите се режат наситно и се смесват в купа.
5
Хъшпъпис 5Прибавят се лимоновият сок, майонезата, горчицата, лютият сос, сол и черен пипер на вкус.
6
Хъшпъпис 6Бухтичките се поднасят със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

23.02.2016
Бързо и вкусно !
4.
Изпрати
лично съобщение

19.02.2016
страхотна рецепта
3.
Изпрати
лично съобщение

12.02.2016
Благодаря.
2.
Изпрати
лично съобщение

11.02.2016
Поля, принципно тези солени бухтички са типична гарнитура към месо или риба. Подозираме, че може да се поднесат и със сладко и/или шоколад, но не сме ги пробвали по този начин. Иначе в сайта ни можеш да намериш много рецепти за сладки бухти и понички. Ако решиш да приготвиш хъшпъпис, за да ги поднесеш със сладко, ти препоръчваме да намалиш количеството на солта в тестото.
1.
Изпрати
лично съобщение

11.02.2016
Тези бухтички могат ли да се поднесат със някакво сладко или шоколад?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта