Хъшпъпис

Солени бухтички със сос „Тартар“
Източник: Бон Апети
Дата: 23.09.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
260 г фино царевично брашно
400 г кисело мляко
120 г брашно
2 яйца
1 ч. л. сол
1/2 ч. л. сода

за соса:
150 г майонеза
1 сварено яйце
1–2 кисели краставички
1/4 глава червен лук
1 с. л. сок от лимон
1 с. л. каперси
1 ч. л. дижонска горчица
3–4 капки лют сос
сол и черен пипер на вкус

Бон Апети препоръчва:

 

Начин на приготвяне:
1
Хъшпъпис
В купа се смесват двата вида брашно, солта, изгасената в киселото мляко сода и яйцата. Разбърква се.
2
Хъшпъпис 2
От сместа се взима с намазнени ръце или с лъжица и тестото се пържи на маслена баня.
3
Хъшпъпис 3
Бухтичките се оставят да се отцедят от излишната мазнина.
4
Хъшпъпис 4
Лукът, краставичките, яйцето и каперсите се режат наситно и се смесват в купа.
5
Хъшпъпис 5
Прибавят се лимоновият сок, майонезата, горчицата, лютият сос, сол и черен пипер на вкус.
6
Хъшпъпис 6
Бухтичките се поднасят със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (7)
7.
Изпрати
лично съобщение

05.04.2020
Използвах доста повече брашно от посоченото в рецептата. Резултата не беше лош, но очаквах повече, не бяха пухкави и меки... Соса стана много вкусен, но реших да го пасирам, за да може да е като истински сос и го съсипах, буквално се получи ужасна рядка рова...Със сладко от сливи е вкусно!
6.
Изпрати
лично съобщение

10.03.2019
Използвах повече брашно.
5.
Изпрати
лично съобщение

23.02.2016
Бързо и вкусно !
4.
Изпрати
лично съобщение

19.02.2016
страхотна рецепта
3.
Изпрати
лично съобщение

12.02.2016
Благодаря.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: