Хаскьойска чорба

Източник: Бон Апети
Дата: 22.03.2004
Хаскьойска чорба
 
Необходими продукти:
6 рулца раци
1 домат
1 морков
1 глава целина
4–5 глави арпаджик
4–5 с. л. олио
1 с. л. брашно
1 кубче рибен бульон (зеленчуков)
1–2 щипки джоджен
1–2 стръка магданоз
1–2 стръка керевиз
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Хаскьойска чорба
Морковът и целината се режат на кубчета, запържват се за 1–2 минути в сгорещеното олио и се поставят целите глави арпаджик. Пържи се още 1–2 минути, слага се обеленият и нарязан надребно домат и се овкусява с накълцания керевиз.
2
Хаскьойска чорба 2
Пърженето продължава още 3–4 минути, наливат се 600 мл вода, прибавят се нарязаните рулца раци и натрошеният рибен бульон. Овкусява се с джоджена, солта и черния пипер, захлупва се и се оставя да поври 15 минути.
3
Хаскьойска чорба 3
Няколко минути преди да се свали от огъня, се добавя разреденото с малко студена вода брашно. Вари се още 2–3 минути.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: