Хенс ватерцой

Дата: 06.11.2006
Източник: Бон Апети
Хенс ватерцой
 
Необходими продукти:
100 г зеленчуков микс (моркови, праз лук, глава целина)
1 скилидка чесън
1 глава лук
20 г ру (масло с брашно)
100 мл бяло вино
250 мл рибен бульон (1 кубче зеленчуков бульон)
1 жълтък
1 лист бутертесто
60 г сьомга
60 г скариди
60 г риба треска
60 г морски език
2 с. л. готварска сметана
 

Начин на приготвяне:
1
Хенс ватерцойРибата се вари на пара около 5 минути. Зеленчуковият микс също се сварява на пара за 15 минути. След това зеленчуците се сипват на дъното на купичка за супа, а върху тях се слагат подсушените със салфетка риба и дарове.
2
Хенс ватерцой 2Нарязаният наситно лук се задушава, наливат се рибният бульон и бялото вино и след около 4 минути се прибавя ру.
3
Хенс ватерцой 3Изчаква се сместа да заври, добавя се сметаната и след около 1 минута се сваля от котлона. Сосът се прецежда с китайска цедка.
4
Хенс ватерцой 4Зеленчуците и рибата се поливат със соса. Ръбовете на купичката се намазват с разтворения с малко вода и посолен жълтък.
5
Хенс ватерцой 5От бутертестото се изрязва кръг, малко по-голям от купичката. Супата се покрива с тестения кръг, запечатва се и бутертестото се намазва с жълтък.
6
Хенс ватерцой 6Хенс ватерцой се пече около 15 минути в предварително загрята фурна при температура 180 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта