Хлебчета с червен лук и синьо сирене

Дата: 21.06.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
230 г пълнозърнесто брашно
130 г грис от твърда пшеница (семолина)
125 г синьо сирене
40 г краве масло (+ за мазане)
2 глави червен лук
4 стръка мащерка
2 с. л. тъмен балсамов оцет
2 с. л. зехтин
2 ч. л. суха мая
1 ч. л. сол
1/2 ч. л. захар
 

Начин на приготвяне:
1
Хлебчета с червен лук и синьо сиренеМаята се разтваря в 200 мл топла вода, заедно със захарта. В купа се смесват брашното, грисът и солта. Наливат се разтворената мая и зехтинът.
2
Хлебчета с червен лук и синьо сирене 2Замесва се меко тесто и се оставя да втаса.
3
Хлебчета с червен лук и синьо сирене 3Лукът се обелва и се нарязва на полумесеци. Запържва се в маслото на умерен огън, докато започне да се карамелизира. Налива се балсамовият оцет, овкусява се с листенца мащерка и се посолява. Разбърква се и след 1–2 минути се дърпа от огъня.
4
Хлебчета с червен лук и синьо сирене 4Тестото се разточва върху набрашнен плот. Изрязват се кръгове и се мажат с разтопено масло.
5
Хлебчета с червен лук и синьо сирене 5Отгоре се разпределят лукът и натрошено синьо сирене. Така оформените хлебчета се оставят да починат за около 30 минути на стайна температура.
6
Хлебчета с червен лук и синьо сирене 6След това се пекат 15 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


280 ДУШИ ОНЛАЙН
Мим коментира рецептата Домашно картофено пюре
Цветина Николова се регистрира в сайта.
Klavdiq Slavkova се регистрира в сайта.
Polina Lavchieva коментира рецептата Ризото с тиквички и гъби
Елена Миланова коментира рецептата Сос „Пири пири“
Кремена коментира рецептата „Вита“ торта
Blue сготви Миш-маш
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта