Хлебчета с мътеница и пармезан

Дата: 24.04.2013
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г типово брашно
200 г бяло брашно
600 мл животинска сметана (350 мл мътеница)
1 ч. л. сода за хляб
1 ч. л. сол
2 с. л. зехтин „Екстра върджин“
50 г сирене „Пармезан“
 

Начин на приготвяне:
1
Хлебчета с мътеница и пармезан
Студената сметана се разбива с миксер за около 5 минути. Целта е да се получат два продукта – масло и мътеница. През цедка с марля върху купа се отцежда мътеницата (излиза 350 мл), а в марлята остава маслото (260 г). Маслото се увива във фолио за свежо съхранение и се прибира в хладилник.

 


2
Хлебчета с мътеница и пармезан 2
В купа се смесват бялото и типовото брашно, солта, содата и се налива мътеницата.

 

 


3
Хлебчета с мътеница и пармезан 3
Замесва се меко тесто, което не трябва да се лепи по пръстите.

 


4
Хлебчета с мътеница и пармезан 4
Тестото се разделя на четири части и от тях се оформят топки. Поставят се в тава с пергаментова хартия на дъното и с нож се цепва кръст върху тестото.

 


5
Хлебчета с мътеница и пармезан 5
Намазват се със зехтин и се поръсват с настъргания пармезан.

 


6
Хлебчета с мътеница и пармезан 6
Хлябът се пече в загрята на 160 градуса фурна, с вентилатор, за около 35 минути.

 



Съвет: Може да замените мътеницата с около 300 г кисело мляко, в такъв случай изгасете содата в млякото.

 


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


466 ДУШИ ОНЛАЙН
Марияна Павлова се регистрира в сайта.
Цветалина се регистрира в сайта.
Силвия коментира рецептата Пилешко с паста на фурна
Силвия се регистрира в сайта.
Eli Petrova се регистрира в сайта.
Elena Bejan се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта