Хлебчета с пълнозърнесто брашно и семена

Източник: Илка
ТИТЛА: Чирак
Дата: 18.06.2015
Хлебчета с пълнозърнесто брашно и семена
 
Необходими продукти:
300 г кисело мляко
250 г пълнозърнесто брашно
250 г бяло брашно
80 мл прясно мляко
1/2 кубче мая
1 с. л. сурови тиквени и слънчогледови семки
1 щипка сол
1 щипка захар
1 яйце (за намазване)


Начин на приготвяне:
1
Със затопленото прясно мляко се заливат маята и захарта и се оставят, докато маята шупне.
2
Бялото брашно се пресява и се смесва с пълнозърнестото брашно, семената и солта.
3
Към маята прибавяме затопленото кисело мляко. Разбъркваме и сипваме към брашняната смес.
4
Замесваме меко тесто и го оставяме да втаса поне за 1 час, докато увеличи обема си.
5
Разделяме на 10 или 12 питки, които намазваме с разбития жълтък и поръсваме с микс от семена.
6
Печем около 40 минути в умерено загрята фурна.



Съвет:
Консумират се топли.

Съвет:
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


153 ДУШИ ОНЛАЙН
Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: