Хлебен бананов пудинг

Дата: 17.12.2003
Източник: Бон Апети
Хлебен бананов пудинг
 
Необходими продукти:
3 банана
1 капка бадемова есенция
3-4 капки ванилова есенция
1/2 ч. ч. кафява захар
4 яйца
300-400 мл прясно мляко
30-40 г маргарин за поръсване
плодов топинг за гарниране
1 ванилов сладолед
2-3 филии стар хляб
1 щипка индийско орехче
 

Начин на приготвяне:
1
Хлебен бананов пудингХлябът се нарязва на кубчета, които се подреждат плътно едно до друго в намазана с маргарин тава. Отгоре се покриват с нарязаните на колелца банани.
2
Хлебен бананов пудинг 2Яйцата се разбиват със захарта, налива се прясното мляко и се ароматизира с есенциите и индийското орехче. Сместа се излива върху хляба и бананите и се оставя да попие за 10 минути. Пече се 30-40 минути при температура на фурната 180 градуса.
3
Хлебен бананов пудинг 3Пудингът се сервира леко охладен и нарязан на порции. По желание към него може да се предложи ванилов сладолед и да се гарнира с плодов топинг.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

17.03.2014
Аз залях пудинга с разтопен шоколад и стана чудесен! Не очаквах толкова вкусен десерт.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


128 ДУШИ ОНЛАЙН
Росица коментира рецептата Постни мекици
Яница Василева се регистрира в сайта.
Златка Техова се регистрира в сайта.
Светлана коментира рецептата Пиле фрикасе
Kiakka Anna се регистрира в сайта.
Мим коментира рецептата Домашно картофено пюре
Цветина Николова се регистрира в сайта.
Klavdiq Slavkova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта