Хлебен пудинг със сос от уиски

Дата: 02.01.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1/2 франзела
4 яйца
600 мл прясно мляко
50 г сушени сини сливи (без костилки)
150 г захар
1 ванилия
1 ч. л. канела
20 г краве масло (+ за намазване)
за соса:
100 мл медено уиски
60 г краве масло
1 яйце
80 г захар
 

Начин на приготвяне:
1
Хлебен пудинг със сос от уискиЯйцата се разбиват с прясното мляко, захарта, ванилията, канелата и разтопеното масло. Към сместа се сипват и наситнените сушени сливи.
2
Хлебен пудинг със сос от уиски 2Франзелата се нарязва на филийки, които се подреждат в намаслена тава, заливат се с яйчено-млечната смес и се оставят за около 5 минути да поемат течността.
3
Хлебен пудинг със сос от уиски 3Пекат се в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор до готовност – около 25 минути.
4
Хлебен пудинг със сос от уиски 4Захарта, яйцето и маслото за соса се сипват в касерола и се готвят на слаб огън, при непрекъснато бъркане, докато се сгъстят.
5
Хлебен пудинг със сос от уиски 5Към тях, на тънка струйка, се налива меденото уиски и сосът се оставя на огъня още 10 минути, като се разбърква.
6
Хлебен пудинг със сос от уиски 6Пудингът се охлажда леко и се сервира с топлия сос.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

22.01.2015
С уискито става страхотно!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


125 ДУШИ ОНЛАЙН
Иванка Тошева се регистрира в сайта.
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта