Хляб от трици

Гост: Андрей Райчев, социолог
Източник: Бон Апети
Дата: 07.10.2006
Хляб от трици
 
Необходими продукти:
200 г пшеничени трици
100 г ръжено брашно
1 кофичка кисело мляко
2 с. л. слънчогледово семе
2 с. л. тиквено семе
2 с. л. маково семе
2 с. л. ленено семе
1 ч. л. сода бикарбонат
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. чубрица
1 ч. л. сол
1/2 ч. л. чесън на прах
зехтин за намазване
2-3 стръка пресен лук
1 домат
2 сварени яйца
2-3 с. л. зехтин


Начин на приготвяне:
1
Хляб от трици
В подходяща купа се смесват пшеничените трици, ръженото брашно и слънчогледовото, тиквеното, маковото и лененото семе.
2
Хляб от трици 2
Прибавя се киселото мляко със содата бикарбонат и се разбърква, като постепенно се налива и топла вода. Целта е да се получи лепкаво тесто, малко по-гъсто от това за кекс.
3
Хляб от трици 3
Поръсва се със сол, чубрица, червен пипер и чесън на прах и отново се омесва.
4
Хляб от трици 4
Тестото се прехвърля в намазнена със зехтин тавичка. Оформя се в правоъгълна форма с дебелина два пръста. Пече се 5 минути в предварително загрята на 250 градуса фурна. След това температурата се намалява и се пече 40 минути на 160 градуса.
5
Хляб от трици 5
Сварените яйца се обелват, нарязват се на колелца и се подреждат в чиния. До тях се слагат резените домат, отгоре се поръсва нарязаният наситно лук и всичко се полива със зехтина. По желание се добавят плочки сирене. Поднася се като гарнитура към изпечения хляб.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: