Хляб „Пистоле“

Дата: 09.10.2012
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г бяло брашно
340 мл хладка вода
1 пакетче суха мая
1 с. л. захар
1/4 ч .ч. сухо мляко
60 г краве масло
1/4 ч. л. сол
зехтин за намазване
ръжено брашно за овалване
 

Начин на приготвяне:
1
Хляб „Пистоле“
Водата, маята, сухото мляко, захарта и половината брашно се смесват в купа и се бърка с ръка, докато се получи като каша. Малко по малко се прибавя нарязаното масло, размекнато на стайна температура.

 


2
Хляб „Пистоле“ 2
Слага се останалото брашно и солта. Тестото се прехвърля върху набрашнен плот и се меси до получаването на меко тесто, което не лепи по пръстите. Оформя се топка и се прехвърля в голяма купа, намазана със зехтин. Покрива се с фолио за свежо съхранение и се оставя да втаса докато удвои обема си – поне за 1 час и 30 минути.

 


3
Хляб „Пистоле“ 3
От тестото се оформят топки, по 50 г всяка. Потапят се от едната страна в ръжено брашно и с дръжката на белачката или тънка точилка се натиска през средата до долу, да се получи като улей.

 


4
Хляб „Пистоле“ 4
Поставят се  в две тави с пергаментова хартия и  се оставят да починат за 30 минути, покрити с кърпа. Пекат се в загрята на 220 градуса фурна, с вентилатор, до готовност, за около 15–20 минути. Във фурната се слага купичка с вряла вода, тъй като парата ще помогне за образуването на по-хубава коричка.

 


 


Съвет: От тези продукти излизат 18 хлебчета, предвидени са по 2 във всяка порция


Подобни рецепти:
Коментари (9)
9.
Изпрати
лично съобщение

20.11.2014
Страхотни се получиха!
8.
Изпрати
лично съобщение

11.10.2013
Тези хлебчета очароват всички, на които съм ги приготвяла. Неустоим аромат и хрупкава коричка. Аз също ги приготвям с прясно мляко.
7.
Изпрати
лично съобщение

01.01.1970
Тези хлебчета ни станаха любими. Доста често си ги приготвяме, а и винаги превръщат обикновената вечеря в празник.Много са вкусни и за закуска с масло и сладко.
6.
Изпрати
лично съобщение

01.01.1970
И аз ги направих само с прясно мляко-чаша и половина и станаха много вкусни
5.
Изпрати
лично съобщение

01.01.1970
Силвана, замени водата със същото количество прясно мляко. Ако тестото стане лепкаво, добави брашно. Не можем да ти кажем с точност количество, защото не сме пробвали този вариант. Започни с малко и замесвай. Когато усетиш, че тестото е гладко - спираш.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


290 ДУШИ ОНЛАЙН
Jah Nikolov коментира рецептата Баклава с орехи
Jah Nikolov коментира рецептата Шаран на фурна
Bistra Nikolova се регистрира в сайта.
Radka Chervenkova се регистрира в сайта.
Amada коментира рецептата Супа от тиква и моркови
Anny Grigorova коментира рецептата Тракийски сарми
Anny Grigorova се регистрира в сайта.
Amada коментира рецептата Сладки с тиква и стафиди
Елена Миланова коментира рецептата Домашен бекон
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта