Хляб с бекон, лук и чедър

Дата: 03.01.2014
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
450 г брашно
2 ч. л. сол
2 с. л. зехтин
300 мл топла вода
1 с. л. суха мая
2 с. л. захар
300 г сирене „Чедър”
100 г бекон
1 глава лук
 

Начин на приготвяне:
1
Хляб с бекон, лук и чедърБеконът се реже на кубчета и се запържва без мазнина до златисто. Изважда се върху кухненска хартия.
2
Хляб с бекон, лук и чедър 2В същия съд се сгорещява зехтинът и се запържва нарязаният наситно лук. И той се изважда върху хартия.

3
Хляб с бекон, лук и чедър 3Сиренето се настъргва с ренде. Брашното се смесва със солта. Прави се кладенче. Маята се разтваря в 50 мл вода заедно със захарта, поръсва се с щипка брашно и се оставя да шупне.
4
Хляб с бекон, лук и чедър 4В кладенчето се налива останалата вода и се сипва втасалата мая. Замесва се тесто.
5
Хляб с бекон, лук и чедър 5Добавят се настърганото сирене, беконът и лукът, прехвърля се в купа и се оставя да втаса.

6
Хляб с бекон, лук и чедър 6След това се разделя на три и се оформят фитили, които се сплитат на плитка и се оформя венец. Покрива се с кърпа и се оставя да втаса.
7
Хляб с бекон, лук и чедър 7Пече се на 200 градуса с вентилатор за 10 минути, като във фурната се слага и купа с вода. След това градусите се намаляват на 180 градуса и се допича за 20 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

15.10.2014
Много е вкусен!
4.
Изпрати
лично съобщение

22.06.2014
Този хляб много се хареса вкъщи. Ще се прави отново
3.
Изпрати
лично съобщение

02.02.2014
яко
2.
Изпрати
лично съобщение

19.01.2014
Чудесен хляб. Може да се увеличи количеството на бекона.
1.
Изпрати
лично съобщение

03.01.2014
Страхотен хляб! Направих го преди час и половината вече е изяден!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Petya Hristova се регистрира в сайта.
Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта