Хляб с кашкавал и салам „Пеперони“

Напомня за пица, но с по-изчистен вкус
Източник: Бон Апети
Дата: 22.02.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г брашно
7 г суха мая
30 г захар
1 ч. л. сол
125 мл топла вода
125 мл светла бира
30 г краве масло
брашно за месене
олио за намазване

за плънката:
1 малка глава лук
150 г пушен кашкавал
150 г салам „Пеперони”


Начин на приготвяне:
1
Хляб с кашкавал и салам „Пеперони“

Маята заедно със захарта и водата се оставя да шупне.

 


2
Хляб с кашкавал и салам „Пеперони“  2

В купа се смесват брашното, солта, втасалата мая, разтопеното масло и бирата. Оформя се тестена топка. Меси се около 10 минути на плот, после се поставя в чиста купа, намазана с олио и се покрива с фолио за свежо съхранение. Оставя се да втаса за около 2 часа.

 


3
Хляб с кашкавал и салам „Пеперони“  3

После тестото се разделя надве. От всяка част се разточват тънки правоъгълници и краищата им се заравняват.

 


4
Хляб с кашкавал и салам „Пеперони“  4

Върху всеки от тях се разпределят кръгчета салам, настърган пушен кашкавал и нарязан наситно лук.

 


5
Хляб с кашкавал и салам „Пеперони“  5

Завиват се на рула по дългата страна, като преди това крайчетата на късите страни се затварят навътре, за да не изтече плънката. Поставят се в тава с пергаментова хартия и се оставят за 15 минути във фурната с включена лампа, да почине тестото.

 


6
Хляб с кашкавал и салам „Пеперони“  6

Намазват се с олио и се пекат в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за около 35 минути.

 


 


Съвет: От тези продукти се приготвят две франзели, всяка е предвидена за 2 порции.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

12.08.2013
Направих го и се получи много вкусно. Вместо салам \"Пеперони\" използвах колбас и добавих още една глава лук.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


151 ДУШИ ОНЛАЙН
Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: