Хляб

Дата: 04.01.2014
Източник: Таня
ТИТЛА: Хоби готвач
Хляб
 
Необходими продукти:
за тестото:
800 г брашно
400 мл вода
1/2 кубче мая
2 с. л. олио
1ч. л. сол
1 щипка захар
1-2 маслини
1пакетче сусам
 

Начин на приготвяне:
1
В брашното правим кладенче и сипваме затоплената вода, маята, захарта, солта и олиото. Разбъркваме, докато маята се разтвори и постепенно объркваме с брашното. Омесваме гладко тесто и оставяме да втаса.
2
Хляб 2Тестото разделяме на две части. Едната част разточваме във форма на капка и прехлупваме, за да получим шапка.
3
Хляб 3От втората част отделяме три топчета. Едното за пискюл, второто за нос и третото за мустак. Останалото тесто разточваме на елипса и оформяме брадата. Режем с ножица на ленти и засукваме да се накъдри.
4
Хляб 4Ако имаме червена сладкарска боя оцветяваме шапката, носа бузите и устата. Ако имате маслинка с чушка разрязваме на две и получаваме очите или черни две маслини поставяме за очи. Оставяме отново да втаса. Поръсваме брадата и пискюла със сусам.
5
Хляб 5Изпичаме питката в загрята фурна на 180 градуса за 40-45 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Катя Горшкова се регистрира в сайта.
Penka Yordanova се регистрира в сайта.
Гергана Георгиева се регистрира в сайта.
Mariana Georgieva коментира рецептата Орехови кифлички
Нина Арапкюлиева се регистрира в сайта.
Jolly сготви Меденки
Светлозар се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта