Хляб

Дядо Коледа
Източник: Таня
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 04.01.2014
Хляб
 
Необходими продукти:
за тестото:
800 г брашно
400 мл вода
1/2 кубче мая
2 с. л. олио
1ч. л. сол
1 щипка захар
1-2 маслини
1пакетче сусам


Начин на приготвяне:
1
В брашното правим кладенче и сипваме затоплената вода, маята, захарта, солта и олиото. Разбъркваме, докато маята се разтвори и постепенно объркваме с брашното. Омесваме гладко тесто и оставяме да втаса.
2
Хляб 2
Тестото разделяме на две части. Едната част разточваме във форма на капка и прехлупваме, за да получим шапка.
3
Хляб 3
От втората част отделяме три топчета. Едното за пискюл, второто за нос и третото за мустак. Останалото тесто разточваме на елипса и оформяме брадата. Режем с ножица на ленти и засукваме да се накъдри.
4
Хляб 4
Ако имаме червена сладкарска боя оцветяваме шапката, носа бузите и устата. Ако имате маслинка с чушка разрязваме на две и получаваме очите или черни две маслини поставяме за очи. Оставяме отново да втаса. Поръсваме брадата и пискюла със сусам.
5
Хляб 5
Изпичаме питката в загрята фурна на 180 градуса за 40-45 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: