HOT ROM CHOCOLATE

Дата: 17.02.2010
Източник: Бон Апети
HOT ROM CHOCOLATE
 
Необходими продукти:
30 мл бял ром
10 мл какаов ликьор
1 ч. л. кафява захар
80 мл прясно мляко
2 ч. л. какао
сметана спрей
какао
 

Начин на приготвяне:
1
В чаша тип Irish coffee glass (за топли коктейли) се забъркват захарта и двата вида алкохол. Сместа се загрява на пара на кафе-машина, докато захарта се разтвори и течността се избистри.
2
В друга чаша се приготвя млякото с какаото и също се загрява.
3
Чашата с алкохола се навежда и течността се пали на повърхността. Разклаща се внимателно за няколко секунди и веднага се добавя млякото с какао.
4
Украсява се със сметана и се поръсва с какао.


Този коктейл не е силноалкохолен, но е тонизиращ и висококалоричен. Консумира се топъл, за да не загуби превъзходните си вкусови качества. Независимо че не е в услуга на тънките талии, HOT ROM CHOCOLATE е много предпочитан от жените в студените месеци на годината.
 

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Светлана коментира рецептата Пиле фрикасе
Kiakka Anna се регистрира в сайта.
Мим коментира рецептата Домашно картофено пюре
Цветина Николова се регистрира в сайта.
Klavdiq Slavkova се регистрира в сайта.
Polina Lavchieva коментира рецептата Ризото с тиквички и гъби
Елена Миланова коментира рецептата Сос „Пири пири“
Кремена коментира рецептата „Вита“ торта
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта