Хрупкав хляб със сусам

Тънък, вкусен, лесен
Източник: Бон Апети
Дата: 05.08.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
150 г грис от твърда пшеница
150 г брашно
2 с. л. черен сусам
1 ч. л. сол
зехтин за мазане
морска сол за поръсване



Начин на приготвяне:
1
Хрупкав хляб със сусам
Брашното се смесва с гриса, солта и сусама. Наливат се 160 мл хладка вода и се замесва меко и еластично тесто. Оставя се да престои 30 минути, след което се разделя на 12 топки.
2
Хрупкав хляб със сусам 2
Всяка топка се разточва на тънка кора.
3
Хрупкав хляб със сусам 3
Намазват се със зехтин и се поръсват със сол.
4
Хрупкав хляб със сусам 4
Пекат се 5 минути, върху камък, в загрята на 220 градуса фурна, с вентилатор.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

22.08.2020
Здравейте, Миленка. Ако нямате камък, може да използвате съд с дебело дъно, загрявате във фурната много добре - за поне 30 минути, после слагате хляба. Поздрави!
1.
Изпрати
лично съобщение

05.08.2020
Здравейте Лора и Стоян! Харесвам рецептата, но за съжаление нямам камък. Дали е възможно да изпека хлебчетата по друг начин, например директно върху решетката ? Благодаря ви предварително!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: